Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka do słoików na zimę zapraszam po przepis
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9901
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9901
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 244
Składniki
Zalewa ;wodę z cukrem sola olejem i octem zagotowuję i wyłączam i dodaje musztardę i keczup mieszam odstawiam do ostygnięcia .
Umyte ogórki kroje w dosyć cienkie plasterki ,czosnek drobno kraję ,cebula również w pasterki a papryka w paski dodaje ziarna gorczycy, ziela angielskiego i listki laurowe.
Do pokrojonych warzyw wlewam ostudzona zalewę mieszam odstawiam na 2 godziny .czyste słoiki wypełniam sałatką razem z sokiem dokładnie wycieram gwint w słoikach zakręcam. Tak przygotowane słoiki pasteryzuję w garnku na dno daje ścierkę, zalewam słoiki wodą tak by nie przykryć wieczek. pasteryzacja 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku . Słoiki wyjmuje i odwracam do gory dnem i zostawiam by ostygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film,