Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis odświeżony ze starego zeszytu, polecam :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 407
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Umyte zielone pomidory pokroić w plasterki i posypać 2 łyżkami soli. Dodać do pomidorów pokrojoną w krążki cebulę, potrząsnąć naczyniem i pozostawić pod przykryciem na 10-12 godzin.
Paprykę pokroić w cienkie krążki lub paski . Układać w słojach na przemian pomidory z cebulą i paprykę. Można dodać do każdego słoja po 2 ziela angielskie i ziarna pieprzu i liść laurowy.
Zagotować wodę z cukrem i octem. Gorącą zalewą napełnić słoiki do wysokości 3/4 , zamknąć i pasteryzować 15-20 minut.