Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki, papryka i cebula w słodko kwaśnej zalewie. Ulubiona sałatka mojej córki. Przepis od cioci dla mojej mamy i służy nam już ok. 10 lat. Co roku zmieniamy mu tylko "szatę graficzną". Tak wygląda tegoroczna sałatka, choinka i gwiazdki.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Zrobić dekorację z papryki i marchewki. Ja posługuję się foremkami. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Ogórki i paprykę opłukać, ogórki obrać i razem z papryką pokroić w kostkę. 9 szklanek wody wymieszać z 4 łyżkami soli i zalać warzywa. Pozostawić na 2 godziny, potem odlać wodę. Warzywa powkładać do wyparzonych słoików, po bokach ułożyć dekorację.
Zalewa. Wodę z octem i cukrem zagotować. Gorącą zalewą zalać słoiki z warzywami i pasteryzować 10 minut.
W Święta wyjąć taką sałatkę to pełnia szczęścia :)