Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jeszcze nie próbowaliście marynowanych śledzi, najwyższy czas nadrobić zaległości. Śledzie w tym wydaniu są niezwykle kruche. Im dłużej będziesz je marynować, tym lepszego smaku nabiorą.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Marchewkę obierz i pokrój w plastry, a cebulę w grubsze piórka.
Śledzie opłucz co najmniej 2 razy pod zimną wodą. Pokrój na kawałki o wielkości 4 cm.
Do garnka wlej wodę, dodaj cukier i wszystkie przyprawy. Całość zagotuj, następnie ściągnij z palinka. Do jeszcze gorącej marynaty wrzuć cebulę i marchewkę. Gdy wystygnie wlej ocet i zamieszaj.
Do słoika przełóż śledzie i zalej marynatą, dokładne zakręć. Wstaw do lodówki na co najmniej 5 dni. Po upływie czasu są gotowe do jedzenia.