Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wyjęciu śliwek ze słoika odsączamy je z nadmiaru syropu, układamy np. na małym talerzyku. Możemy je udekorować, wkładając do dołeczka śliwki obrane migdały.
Garnek z grubym dnem, szklanka, łyżka stołowa, ostry nożyk, małe słoiczki
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Śliwki umyj, wydryluj, poprzekrawaj na połówki. Poukładaj dość ciasto w wyparzonych wcześniej słoiczkach. Do każdego słoiczka wrzuć po 1 - 2 goździki.
Wodę zagotuj z cukrem i octem. Gorącym syropem zalej śliwki. Natychmiast zamknij słoiki wieczkami. Słoiki obróć do góry dnem na noc.
Przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego !