Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimę ,jak suszone w zalewie. Z podanego przepisu wychodzą 4 słoiki po 250 ml.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Składniki
Pomidory wymyć ,pokroić w plasterki ,smażyć na oliwie z bazylią i tymiankiem (opcjonalnie dodać małe cebulki) ,dodać odrobinę soli i pieprzu. Smażyć do tej pory ,aż nadmiar płynu odparuje. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Przełożyć do słoików ,zalać gorącą oliwą z oliwek ,zakręcić i odstawić do ostudzenia słoików do góry dnem.