Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy sok z jeżyn nie ma sobie równych. Jego regularne spożywanie zwiększy naszą odporność, wzmocni serce i usprawni pracę układu odpornościowego. Można pić go na zimno po rozcieńczeniu z wodą lub potraktować jako syrop do herbaty.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 103
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 103
Składniki
Jeżyny dokładnie myjemy, przebieramy i odsączamy na sitku.
Odsączone owoce przekładamy do dużego garnka, wlewamy wodę i dusimy przez około 20 - 30 minut do momentu, aż jeżyny puszczą sok.
Następnie dodajemy cukier i sok wyciśnięty z połówki cytryny. Składniki mieszamy. Całość gotujemy do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Gorący sok przelewamy przez gazę i zlewamy do słoików.
Słoiki zakręcamy i układamy na kuchennym blacie do góry dnem. Przestudzone słoiki znosimy do spiżarni. Sok z jeżyn nie wymaga pasteryzacji.