Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do herbaty na jesienno-zimowe chłody.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 142
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 111
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 893
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 142
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 111
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 893
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 367
Składniki
Owoce pigwowca pozbawiamy pestek i kroimy w kawałki. Zasypujemy cukrem.
Mieszamy. Odstawiamy na noc, żeby owoce puściły sok.
Następnego dnia owoce oddzielamy od soku, przecedzając przez gęste sito.
Sok doprowadzamy do wrzenia. Przelewamy do wyparzonych słoiczków lub butelek za pomocą lejka z sitkiem . Zakręcamy. Po wystudzeniu odstawiamy w ciemnie, chłodne miejsce.
Polecam do przetworów z pigwowca używać cukru trzcinowego, gdyż jego lekko karmelowy smak idealnie równoważy cierpki smak owoców pigwowca.