Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny o wyjątkowym smaku, doskonały do przyrządzania zimnych jak i ciepłych napoi.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 712
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 192
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 712
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 192
Składniki
Pigwy (u mnie jabłkowe) umyć i wycisnąć sok w sokowirówce. Następnie mętny sok przefiltrować, np. przez lnianą ściereczkę. Do takiego soku dodać cukier (na 3 l soku ok. 750 g cukru) i zagotować. Gotowy sok przelać do wyparzonych butelek i odstawić do zamknięcia i wystygnięcia do góry dnem.