Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały napój na upalne dni, a także na zimę . Troszkę soku do szklanki uzupełniamy woda mineralną i napój gotowy
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Gałązki mięty umyć i włożyć do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować 30 minut na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia w chłodne miejsce.
Jak wystygnie odcedzić i do wywaru dodać cukier i kwasek lub sok z cytryny. Gotować jeszcze 40 minut i gorący sok przelać do wyparzonych słoiczków, zakręcić i ustawić do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzacji soku.<br /> <br /> <br />