Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sól ziołową można łatwo przygotować w domu, na bieżąco i na zapas.
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 38
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88281
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 38
Składniki
Sól wymieszać z świeżymi posiekanymi ziołami i rozdrobnić blenderem lub krótko młynkiem do kawy . Mieszankę wyłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Włożyć do rozgrzanego do 180 C i wyłączonego piekarnika. Najlepiej zrobić to po upieczeniu jakiegoś ciasta, ja tak właśnie robię, żeby wykorzystać ciepło piekarnika. Ci kilka minut możemy przemieszać. Gdy piekarnik wystygnie, wyjąć sól i przesypać do szczelnego słoiczka.