Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sos słodko - kwaśny a'la Uncle Ben's. Polecam
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9298
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 222
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9298
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 222
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pomidory, marchew i paprykę w większą kostkę, pieczarki w plastry. Wszystko przełożyć do garnka i gotować ok. 1 godziny od czasu do czasu mieszając.
Dodać odsączone kukurydzę, pokrojonego w kostkę ananasa, pokrojony drobno czosnek oraz wszystkie przyprawy. Gotować ok. 5 min. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w 1/2 szkl. soku z ananasa, wlać do sosu z warzywami, wymieszać, zagotować. Gorący sos przekładać w słoiki, zakręcić i odwrócić do góry nogami, po 20 min. odwrócić. Wystudzić. Gotowy sos można podawać z ryżem i z kurczakiem.
Smacznego :-)