Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna pora na zrobienie tego przepisu jest właśnie teraz, bo papryka i pieczarki są tanie jak barszcz. Sos wyszedł pyszny o słodko - kwaśnym smaku, który świetnie komponuje się mięsem z kurczaka i ryżem. Ja czasami robię go z samym ryżem bez dodatku mięsa, jest równie pyszny.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Składniki
Marchewkę obieramy, kroimy w talarki, zalewamy wodą i gotujemy ją około 10 minut. Odcedzamy.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w małe paseczki.
Pieczarki kroimy w plasterki.
Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Zalewa: Do garnka wlewamy ocet, olej, ketchup, dodajemy przecier pomidorowy, kukurydze razem z wodą, sól i cukier.
Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
Do zalewy dodajemy pokrojone warzywa razem z pieczarkami.
Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu (co jakiś czas mieszając) około 30 minut.
Gorący sos nakładamy do wyparzonych średnich słoików.
. Zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu słoiki odwracamy do góry dnem. Smacznego !!!
;-D
;-)))