Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos zrobiony jest z bardzo ostrych papryczek, słodkich papryk, śliwek i pomidorów. Ja taki ostry sos z papryczek często dodaję do farszu do kaszanek, pasztetów a nawet do kiełbas które przygotowuję do suszenia (chorizo).
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 76
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Użyte papryczki.
Użyte papryczki.
Wszystkie papryki, pomidory i śliwki myjemy i kroimy w kostkę, czosnek drobno kroimy, umieszczamy w garnku oraz zalewamy połową szklanki przegotowanej wody. Doprowadzamy do zagotowania się i dalej dusimy na małym ogniu 1 godzinę. Po godzinnym duszeniu rozdrabniamy blenderem. Rozdrobnione przecieramy przez drobne sitko. Przecier z powrotem wlewamy do garnka, i bez przykrycia gotujemy do wyparowania jak największej ilości wody (tak około 45-50%), ma być gęsta masa. Podczas gotowania dodajemy suszoną cebulkę, sól, cukier i pieprze, dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilę. Gorącą masę wkładamy do słoiczków, szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 40 minut od momentu wrzenia wody. Smacznego!!!