Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przydatny na przeziębienia i chore gardło. Syrop z imbirem działa rozgrzewająco i uodparniająco! Stary babciny pomysł!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 251
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 251
Składniki
Kwiaty dajemy na papier na parę godzin aby robaczki wyszły jeśli ewentualnie są jakieś. Następnie zalewamy wodą, wyciskamy sok z cytryny, dajemy cukier i gotujemy 30 minut. Odstawiamy do wystudzenia, po czym dokładnie odcedzamy. Następnie gotujemy na małym gazie do momentu aż będzie syrop miał konsystencję lejącego miodu. Wlewamy sok z imbiru. Mieszamy. Wlewamy do słoiczków i zakręcamy.