Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawki w słoikach zapasy na zimę
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 63
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 139
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10230
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 63
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 139
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10230
Składniki
Truskawki dokładnie myje obrywam szypułki odrzucam zgnite lub uszkodzone nakładam do słoików polowe truskawek które mam i zasypuje 2 łyżkami cukru delikatnie przykrywam wieczkami i zostawiam najlepiej n a noc by puściły sok. Kolejnego dnia truskawki puszcza sok i opadną w słoikach i wtedy uzupełniam słoiki truskawkami które zostawiłam i daje na nie jeszcze łyżkę cukru ,słoiki zakręcam .
Gotowe słoiki pasteryzuje na mokro w garnku wyłożonym ściereczką od momentu zagotowania wody w garnku 10 -15 minut ,gorące słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły ,następnego dnia wynoszę do spiżarni. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .