Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane truskawki bardzo dobrze zachowują cenne witaminy, są świetnym dodatkiem do ciast, deserów czy sosów. Można z nich wyczarować pyszny mus czy przygotować frużelinę
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 794
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 1031
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 794
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 99
Składniki
Dorodne, dojrzałe truskawki po oczyszczeniu posypać cukrem, licząc na 1 kg owoców 100 - 150 g cukru, delikatnie wymieszać. Układać w wyparzonych wcześniej słojach, lekko uciskać, aby nie pozostawały między owocami wolne przestrzenie. Można dodatkowo cześć owoców zagotować i zalać nimi ułożone do pełna w słojach owoce.
Słoje ( o poj. 0,5 l ) zamknąć i wstawić do pasteryzacji na 20 minut Większe pasteryzować o 5 min. dłużej.