Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna kolorowa warstwowa sałatka na zimę zapraszam po przepis
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 157
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1193
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 157
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1193
Składniki
Warzywa myje pomidory kroje w ćwiartki, ogórki w grubsze plasterki ze skórką, cebule w plasterki, marchew obieram ścieram na tarce o grubych oczkach, koper i natkę kroje drobno. Do każdego litrowego słoika na dno daje ziele ,gorczycę i listek laurowy, warzywa układam warstwami w słoiku następnie do każdego słoika po łyżce ocet ,olej ,cukier i sól i zalewam gotowana wodą.
Gotowe zakręcone słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od manometru zagotowania wody, na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły i musza być zanurzone w wodzie co najmniej do polowy słoików. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje z garnka i ustawiam do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia. Taka sałatka to wspaniały dodatek do dan obiadowych poza sezonem ogrodniczym, po dokładne wykonanie zapraszam na film.