Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być jako deser, lub wspaniały dodatek do lodów lub gofrów.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1137
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 184
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1137
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 184
Składniki
Zagotuj wiśnie ze szklanką wody i cukrem. Do wrzącego syropu wlej rozrobiona z wodą mąke ziemniaczaną i zdejmij z ognia, gdy zacznie gęstnieć. Jeśli wlejemy od razu do słoika i zakręcimy gorące, można taki deserek przechowywać całkiem długo. Ale u mnie nie stoi...