Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne żebraka wieprzowe zamknięte w słoikach zapraszam jak robię
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 35
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 35
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 732
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 200
Składniki
Do każdego słoika daje na dno ząbek czosnku ,listek laurowy ,2 ziarna ziela angielskiego , kilka ziaren kolendry i odrobina kminku .
Do miski daje olej wsypuje przyprawę do mięsa wlewam maggi daje ostra paprykę i żelatynę mieszam .Żeberka kroje w mniejsze kawałki dokładnie smaruje i układam ciasno w słoiki u mnie litrowe .Gotowe słoiki wyszło 4 uzupełniam wodą i zakręcam .
Takie słoiki pasteryzuje na mikro w garnku wyłożonym ścierka i zalane słoiki do pełna prawie zimna woda pierwszego dnia 2 godziny pasteryzuje i zostawiam w garnku do całkowitego ostudzenia na noc ,kolejnego dnia uzupełniam wodę w garnku i pasteryzuję 1 godzinę .Mięso zostawiam do ostygnięcia następnie wstawiam do lodówki by całkiem zastygło .Takie słoiki przechowywać można w chłodnym miejscu nawet rok .Po otwarciu mięso można zagrzać i być wspaniałym dodatkiem do ziemniaków czy kasz na szybki obiad .Polecam robić takie mięso bo jest pyszne