Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki jajeczne to świetny pomysł na sycące i szybkie śniadanie. Jeśli masz ochotę, możesz do masy jajecznej dodać również warzywa, które niedługo przestaną być świeże i jędrne np. paprykę lub pomidora. Sięgając po ser feta, pamiętaj, aby nie przesadzić z doprawieniem masy solą. Feta sama w sobie jest już słona.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10719
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 264
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10719
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 264
Składniki
Szpinak posiekaj na mniejsze części. Ser feta pokrój w kostkę.
Do miski wbij jajka i roztrzep za pomocą widelca. Następnie dodaj szpinak, ser feta i szczypiorek. Całość dopraw solą i pieprzem.
Papierowe papilotki napełnij masą do ¾ wysokości. Umieść w foremce na muffinki.
Babeczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15-20 minut.