Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przystawka lub danie główne:)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 630
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 194
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży,odrobiny mleka,cukru i łyżeczki mąki. Przykryć na 10-15min,by drożdże ruszyły. Do miski dać mąkę,mleko,sól i zaczyn.Wymieszać i zotawić na poł godz.do wyrośnięcia.
Gdy ciasto jest odpowiednio wyrośnięte ,na patelni rozgrzać masło klarowane. Łyżką kłaść małe placuszki i usmażyć z dwóch stron. Odsączyć na ręczniku papierowym nadmiar tłuszczu.
Udekorować jogurtem,kawiorem,łososiem,koperkiem i cytrynką.
Smacznego życzę!