Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.... witaminowa & light ......
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Jajka ugotowac,obrac,wystudzic,pokroic na cwiartki.
Brokul umyc,podzielic na rozyczki,wrzucic na gotujaca osolona wode,gotowac 5,7 minut zeby nie byl za miekki.Odcedzic,przeplukac 2 razy zimna woda.Odcedzic i pozostawic na sitku do wystygniecia.
Majonez,jogurt,przyprawy (ewentualnie rozdrobniony czosnek) wymieszac razem,doprawic do smaku sola,pieprzem.Do sosu dodac pokrojona papryke(w drobna kostke).
Cebule pokroci w cienkie piorka,,ogorka w kostke,pomidorki na pol(normalne na osemki).
W naczyniu ulorzyc jajka,polac odrobina sosu,nastepnie pomidory,ogorki,cebule,polac odrobina sosu.Na wierzch poukladac rozyczki wylac reszte sosu.
Slatke posypac pokrojonymi paluszkami krabowymi lud krewetkami.Salatka smakuje najlepiej schlodzona.