Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba będzie najdziwniejsze połączenie z jakim mieliście do czynienia ale zapewniam, że efekt jest niezły. Poza buraczkami na ciepło robionymi przez moją mamę oraz nieśmiertelnym barszczem czerwonym - nie specjalnie widziałam dla nich zastosowanie. I tu wkracza mój brat, który zaskakuje mnie swoimi kulinarnymi pomysłami. Ta sałatka wyszła mu świetnie więc dziele się z Wami przepisem:
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Buraki myję i piekę owinięte folią w 190 stopni przez około 60 minut w piekarniku - aż będą miękkie. Obieram je i kroję w cienkie plasterki. Bazylię z solą, oliwą, czosnkiem i podsmażonymi na patelni orzechami miksuje na gładką masę. Na talerzu układam rucole, buraki, pokrojoną w piórka cebulę. Skrapiam oliwą, układam grzanki, na sam wierzch daję łyżkę pesto i dekoruje bazylią. Na całość ścieram parmezan w dość duże pióra.