Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodycz pieczonych pomidorów, mozzarella i świeża bazylia. Nie potrafię powiedzieć, która wersja caprese jest lepsza, klasyczna czy ta.... Po prostu pycha
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 626
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 103
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 626
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Pomidory umyć, osuszyć, włożyć do płaskiego naczynia żaroodpornego, osolić, skropić łyżką oliwy, zapiekać około 20 minut.
Mozzarellę porwać na kawałki. Na talerzu układać upieczone pomidory, kawałki mozzarelli i liście bazylii. Skropić pozostałą oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem, podawać ze świeżym pieczywem. Sałatkę można dodatkowo skropić octem balsamiczny.