Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak swojska kapustka,wiemy co jemy.Samo zdrowie,troszkę pracy jest,jednak warto nakisić,jest pyszna..a najlepsza ta woda z ukiszonej kapustki. Bardzo polecam:)
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 320
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3628
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 320
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3628
Składniki
Kapustę podzielić na ćwiartki,wyciąć głąby. Marchew obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę pokroić w piórka. Kapustę zeszatkować dać do miski ( robiłam na dwa razy,nie zmieściłam się na raz) dać połowę marchewki i cebuli. Dodać kminek,ziele ,liście i sól.Sól dodawać stopniowo by nie przesolić i próbować. Wszystkie produkty dobrze wymieszać ugniatając,by kapusta puściła soki. Dawać do garnka kamionkowego wyłożonego liśćmi z kapusty i ciasno ugniatać.Nadmiar soku wybierać do osobnego garnka,przyda się do dolewki. Kapustę przykryć talerzykiem i obciążyć czymś ciężkim,np.słoik z wodą,ja mam kostkę brukową.Kapusta ma być cały czas przykryta wodą około 2cm.Jeśli już nie mamy soku spod kapusty dolewamy zimną przegotowaną wodę. Zostawić w cieple na 5-6 dni,po tym czasie jest już dobra do jedzenia Smacznego życzę!.