Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fasolki na zimno
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 222
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Miałam kolorowa fasolkę, niestety ta "czarna" straciła kolor podczas gotowania. Następnym razem muszę coś na to wymyślić. Umyłam je, obcięłam szypułki i ugotowałam w osolonej wodzie 15-20 minut.
Sos: Oliwę wymieszałam z sokiem z cytryny, pieprzem, solą, czosnkiem i posiekaną bazylią. Podprażyłam na patelni sezam.
Jeszcze ciepłą po odcedzeniu fasolkę można polać sosem i posypać sezamem. Świetnie smakuje też na zimno. Smacznego :)