Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-10-2019
Sałatka z kurczakiem, fasolą i papryką, z dodatkiem prażonych migdałów, w sosie czosnkowym z dużą ilością cząbru.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, posypać papryką. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć kurczaka na rumiano. Przełożyć do miski. Fasolę i oliwki odsączyć, paprykę pokroić w kostkę, przełożyć do kurczaka. Oliwki też można lekko posiekać, albo dać całe. Na suchej patelni uprażyć płatki, przełożyć do miski. Wymieszać składniki sosu, zalać sałatkę, wymieszać.