Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam dla Was francuska surówkę z marchewki i cieciorki. Chrupiąca, aromatyczna i zdrowa. Wspaniała jako dodatek do obiadu lub nawet danie samo w sobie. Bardzo Wam ja polecam, szczególnie teraz na Jessie i zimę kiedy dodatkowa porcja witamin bardzo się przyda.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Składniki
Obraną marchewkę pokroić w cieniutkie paseczki, patrz film, lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Marchewkę przelozyc do miski i dodać do niej odsączoną i przepłukaną cieciorkę, posiekaną cebulkę lub szczypiorek i posiekaną natkę pietruszki.
W osobnym naczyniu połączyć wszystkie składniki na sos. Gotowy sos wlać do sałatki. Całość dobrze wymieszać. Sałatkę najlepiej zrobić wcześniej przed spożyciem i przechowywać w lodówce, aby wszystkie smaki mogły się ze soba przegryźć. Smacznego!