Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w oleju i przyprawach, najlepiej zostawić na noc. Następnie smażymy na złoty kolor.
Śmietanę, majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy dokładnie mieszamy.
Ogórki kroimy na księżyce, pomidorki na pół, cebulę w piórka, kapustę w średnie kawałki a kukurydze odsączamy z wody.
Bierzemy dużą szklaną miskę i zaczynamy układać warstwy. Na dół trochę kurczaka, kukurydza, polewamy odrobiną sosu i przykrywamy kapustą. Następnie sypiemy resztę kurczaka, polewamy sosem i sypiemy ogórka, pomidorki i cebulę. Posypujemy całość resztą kapusty i polewamy resztą sosu.