Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty wegański przepis na pożywną sałatkę. Tylko strączki, warzywa i owoce. Kilka minut krojenia i gotowe
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 883
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 115
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 883
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 115
Składniki
W miseczce przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy sok pomarańczowy z oliwą i sosem sojowym. Doprawiamy dużą szczyptą pieprzu.
Wypłukaną ciecierzycę polewamy oliwą i doprawiamy łyżeczką ostrej papryki, łyżeczką wędzonej papryki i łyżeczką czosnku w proszku. Mieszamy i przesypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Ananas i paprykę kroimy w kostkę.
Do dużej miski wsypujemy ugotowany makaron. Dodajemy upieczoną ciecierzycę, kukurydzę konserwową, pokrojoną paprykę i ananasa. Wlewamy przygotowany sos i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wkładamy na godzinę do lodówki. Smacznego!