Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5235
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5235
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Składniki
Sałatę i szpinak dobrze umyć i odwirować z wody
Bekon (najlepiej z Morlin) pokroić w paski i zasmażyć. Potem odsączyć z tłuszczu.
słonecznik uprażyć delikatnie na suchej patelni
Pomidory odsączyć z oliwy i pokroić w paski. Fetę pokroić w kostkę.
Sos: połączyć śmietanę (ok 3 łyżki), majonez (ok 3 łyżki) i przeciśnięty czosnek
Wszystkie składniki połączyć ze sobą w ostatniej chwili tuż przed podaniem polewając sosem. Udekorować kilkoma pomidorkami koktajlowymi.