Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione danie na kazde swieta.Poprostu nie ma swiat bez jajek faszerowanych.Od 20 lat je robimy,wymyslil to danie moj maz.Jajka faszerowane sa wspanialym dodatkiem do salatki warzywnej lub ziemniaczanej.Obie potrawy salatka i jajka wspaniale do siebie pasuja,mozna je nakladac razem na talerz i jesc.Smakuje wybornie!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Jaja ugotowac na twardo,pieczarki umyc rozdrobnic,usmazyc z tluszczem i cebula.Odstawic do calkowitego wystygniecia.Jaja obrac ze skorupek,przekroic na pol wzdluz.Wydrazyc zoltka osobno,bialka osobno.Do zimnych zoltek dolozyc wystygniete pieczarki,dolozyc 1/3 majonezu,zblederowac lub przepuscic przez maszynke do miesa.
Powstala mase posollic,dolozyc pieprz.kminek,dosypac pokrojona natke pietruszki.Wedle uznania mozna dolozyc majonez 1/3 wszystko wymieszac.Polowki bialek pojedynczo nakladac farszem,ukladac na talerzu.Mozna owinac szynka.Mozna tez polac prawie sciagajaca zelatyna