Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatycznie podany kalafior to świetna jarzyna do obiadu lub samodzielna przekąska.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Na patelnie wrzuciłam wszystkie pokrojone warzywa. Zeszkliłam je i zalałam mlekiem kokosowym i dodałam łyżkę pasty curry. Miałam taka gotową z solą i chili. Jeśli użyjecie suchej mieszanki to trzeba przeważnie dodać sól do smaku.
Na sosie ułozyłam kalafiora, ( brokuł dołożyłam później dla frakcji brokułowej). Dusiłam pod przykryciem około 15 minut, do ulubionej jędrności kalafiora. Potrząsałam patelnią aby kalafior pokrył się sosem.
Smacznego :)