Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna sałatka z łososiem i warzywami.
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Wykonanie Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, nacieramy nim fileta łososia. Rybę delikatnie doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy olejem. Wkładamy do naczynia i zapiekamy w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu posypujemy koperkiem i przykrywamy folią aluminiową na 10 minut. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepis na opakowaniu. Odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą aby się nie posklejały.
We wrzątku blanszujemy warzywa. Wkładamy brokuła na 3 minuty do wrzątku, a następnie do zimnej wody na trzy minuty. Groszek do wrzątku na dwie minuty i na dwie do zimnej. (sposób blanszowania pokazany na filmie). Wszystkie przestudzone składniki razem mieszamy łososia delikatnie rozdrabniamy ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.