Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i kolorowa, a zarazem sycąca - akurat na nadchodzącą wiosnę
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7994
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 176
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 395
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7994
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 176
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 395
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy go i wsypujemy do miski.
Sałatę rwiemy na małe kawałki i dosypujemy do miski z makaronem. Pomidory kroimy w ósemki, pierś z kurczaka i fetę kroimy w kostkę. Wszystko przesypujemy do miski z pozostałymi składnikami.
Kromki chleba kroimy w kostkę i podsmażamy na suchej patelni na rumiano. Gotowe grzanki przekładamy do miski z sałatką, dosypujemy do tego kukurydzę oraz szczypiorek. Całość mieszamy. Podając sałatkę, można zetrzeć na wierzch ser żółty lub podawać ją z sosem czosnkowym.