Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kiedy na talerzu lub w misce jest dużo kolorów ;) Ta jest wprost idealna na poprawę humoru. Składniki są proste, łatwo dostępne i kolorowe. Nie wiem jak u Was, ale u mnie ostatnio pogoda jest w kratkę i ta sałatka zdecydowanie poprawiła mi nastrój. Taka sałatka świetnie pasuje do grilla, ale i do klasycznego schabowego.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Oliwę dokładnie łączymy z sokiem z cytryny, musztardą, oregano, pieprzem i solą. Najlepiej użyć do tego słoiczka, dodać do niego wszystkie składniki, zakręcić i kilka razy porządnie wstrząsnąć, aż składniki się dokładnie połączą. Gotowy sos odstawiamy.
Sałatę dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki i układamy na dnie miski. Myjemy warzywa, pomidory kroimy w kostkę, a ogórka obieramy i kroimy na plasterki, rzodkiewki również kroimy w plasterki (jeśli są duże możemy podzielić je jeszcze na połówki). Wrzucamy je do miski. Następnie dodajemy odsączone oliwki (można je pokroić na plasterki). Sałatkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem. Smacznego ;)