Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na zdrową, soczystą i lekką mizerię na bazie jogurtu naturalnego. Sprawdzi się jako doskonały dodatek do obiadu.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 42
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. Tak pokrojone ogórki posypujemy solą i odstawiamy na chwilę, aby "puściły" wodę. W tym czasie przygotowujemy lekki sos jogurtowo - czosnkowy. Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, posiekany drobno koperek, przeciśnięty przez praskę mały ząbek czosnku i doprawiamy do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i cukrem trzcinowym (lub stewią). Plasterki ogórka odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę czerwoną cebulkę i wszystko mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem jogurtowym. Życzę smacznego! :)