Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka kompozycja kurczaka z arbuzem i liśćmi szpinaku
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 901
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 901
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 200
Składniki
Pokrojoną w kostkę pierś kurczaka oprószyłam ulubionymi przyprawami i nasmarowałam wyciśniętym ząbkiem czosnku. Mięso usmażyłam na patelni. Kawałki mięsa wymieszałam z pokrojonym w kostkę arbuzem i liśćmi młodego szpinaku. Jako sos polecam zwykły jogurt- kurczak jest wystarczająco aromatyczny. Smaki idealnie pasują do siebie, a sałatka jest wyjątkowo lekka! Smacznego :)