Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Letnia sałatka z ogórkiem, pomidorem i cebulą to bardzo znana, prosta i szybka w przygotowaniu przekąska w sam raz na śniadanie lub kolację, będzie również świetnym dodatkiem do dań z grilla czy drugiego dania. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Umyte i obrane ze skórki ogórki kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Obraną cebulę dość drobno siekamy i dodajemy do ogórków. Pomidory kroimy w niewielką kostkę po czym wrzucamy pozostałych składników sałatki. Na końcu dodajemy śmietanę lub jogurt naturalny, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną sałatkę wstawaimy do lodówki na 15 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.