Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mizeria którą dzisiaj proponuję jest inna jaką zawsze przygotowuję , jest podana w formie sałatki. Jest to ogórek zielony wymieszany z plasterkami rzodkiewki, z czosnkiem oraz posiekana mięta. Mizeria polana sosem z jogurtu .
miska do wymieszania sałatki, półmisek , miseczka na sos,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ogórki obrać pokroić w plastry, posolić i odstawić na 15 minut, po tym czasie lekko odcisnąć z nadmiaru soku. Czosnek obrać i drobno posiekać, połowę posiekanego czosnku wymieszać z sałatką a połowę dodać do jogurtu. Rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Miętę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą. Jogurt naturalny roztrzepać , dodać posiekany czosnek . Sałatkę ułożyć na półmisku i polać sosem z jogurtu. Udekorować miętą oraz posiekanym szczypiorkiem.
Sałatka - mizeria gotowa do podania