Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza mizeria jest oczywiście z własnych ogórków gruntowych, ale szklarniowe też dają radę. Nie podaję konkretnych ilości, bo wszystko zależy tego ile mamy ogórków i naszego smaku.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27445
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Ogórki obrałem i pokroiłem w plasterki. Dodałem soli z cukrem i odstawiłem na chwilę by ogórki zmiękły. Odlałem wodę którą puściły ogórki. Następnie wymieszałem z jogurtem, dodałem ocet (odrobina) i popieprzyłem do smaku.
Można zamiast jogurtu dodać śmietany, ale wtedy mizeria już nie jest tak zdrowa. Na koniec gwiazda surówki - posiekany koperek.