Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 197
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 201
Składniki
Muszle gotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Ryż gotujemy, osaczamy, studzimy.
Mięso kroimy w małe kawałki, oprószamy przyprawą do kurczaka. Smażymy na maśle i studzimy. Cebulę i czosnek kroimy w małą kostkę, smażymy na maśle. Pora i chili drobno kroimy. W misce mieszamy ryż z kukurydzą, porem i chili. dodajemy mięso. Składniki mieszamy z majonezem i musztardą, doprawiamy solą i pieprzem.
Farszem wypełniamy muszle. przed podaniem dekorujemy ziołami.