Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i kolorowa surówka do obiadu, jednym słowem najlepsza jak do dań z rybą, z mięsem czy do drobiu, jajka albo też jako samodzielna przekąska. Smakuje wyśmienicie. Polecam
nóż, tarka lub przyrząd do tarcia, miska, łyżka,
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 76
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 154
Składniki
Kapustę białą drobno poszatkować , przełożyć do większej miski, dodać obraną, startą na tarce w wiórki marchewkę , jabłko obrać usunąć gniazdo nasienne i również zetrzeć w wiórki. Cebulę po obraniu przekroić na połówki i pokroić w piórka. Wszystkie składniki dodać do kapusty, doprawić pieprzem i solą do smaku. Dodać ocet oraz cukier według swojego uznania i na koniec wymieszać z majonezem , śmietaną i opcjonalnie z chrzanem jak ktoś lubi. Po wymieszaniu przełożyć do szklanego naczynia . Smacznego
Przygotowane składniki łączymy z majonezem , śmietaną oraz chrzanem.
Surówka gotowa do podania.