Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam śledzie w pysznej marynacie pomidorowo-paprykowej, smak słodko-kwaśny, idealna zakąska, również idealnie sprawdzi się na świątecznym stole. Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/zBRfK-Brrvc
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Do większej miski przekładamy przepłukanego i pokrojonego śledzia. Śledzia wykwintnego nie trzeba moczyć, ponieważ jest słabo solony. Zabieramy się za marynatę.
Rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek wraz z pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy aż delikatnie zmięknie, następnie dorzucamy pokrojone w kostkę papryki, namoczone rodzynki, solimy, pieprzymy i w dalszym ciągu podsmażamy aż papryka zmięknie, następnie dolewamy passatę, ocet, cukier, oregano. Całość redukujemy aż marynata stanie się gęsta. Marynatę odstawiamy do ostygnięcia, zimną zalewamy śledzie, mieszamy dokładnie, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na minimum 1 dobę. Zimne, przerobione smakują najlepiej, po 2 dniach w lodówce są jeszcze lepsze :-) Smacznego !!!