Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana kapusta to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Mogłoby się wydawać, że to bardzo prosty przepis, jednak zrobienie naprawdę smacznej kapusty zasmażanej to prawdziwa sztuka.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
Odsącz kapustę z nadmiaru soku. Posiekaj drobno.
Wrzuć kapustę do garnka i zalej wrzątkiem, tak aby woda przykryła całą kapustę.
Dodaj pół łyżeczki soli, słód, liść, ziele oraz posiekaną drobno jedną cebulę (opcjonalnie możesz dorzucić również kilka ziaren pieprzu). Wszystko zagotuj i zmniejsz ogień. Gotuj, dopóki kapusta nie stanie się miękka.
Drugą cebulę również drobno pokrój, a następnie podsmaż ją na oleju. Dodaj do niej łyżkę masła i 2 łyżki mąki. Wszystko mieszaj i smaż do uzyskania złocistego koloru. Dodaj trochę wody z kapusty. Mieszaj, aż uzyskasz jednolitę konsystencję. Masę wlej do ugotowanej kapusty i wymieszaj.
Spróbuj, czy kapusta dobrze smakuje. W razie potrzeby dopraw wedle uznania.