Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierwszy raz w ten sposób pasteryzowałam ogórki i muszę przyznać, że wyszły idealnie chrupkie
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
1. przygotować słoiki o pojemności 1 l, ogórki umyć, 2. do każdego słoika włożyć koper, liść laurowy, ząbek czosnku, kawałek chrzanu, listek selera i pół łyżeczki gorczycy, następnie ułożyć ściśle ogórki, 3. składniki zalewy dokładnie wymieszać, zalać ogórki, zakręcić słoiki, 4. słoiki ustawić na wyłożonej papierem blasze, wstawić do zimnego piekarnika, temperaturę ustawić na 130 st, po nagrzaniu piekarnika pasteryzować przez 15 min, po tym czasie wyłączyć piekarnik, słoiki pozostawić do ostygnięcia, smacznego