Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za wyjątkiem sosu na bazie oliwy i octu balsamicznego który jest moim wynalazkiem skład sałatki jest oryginalny, czyli taki, jaki spotkałam w kilku miejscach zarówno na lądzie jak i na wyspach greckich. W żadnym wypadku nie spotkałam nigdzie tej sałatki zawierającej: sałatę, rzodkiewkę, kukurydzę czy inne wynalazki. Dlatego pseudo-greckim sałatkom mówię stanowcze i zdecydowane NIE!!!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Składniki
Warzywa umyć, pokroić, wyłóżyć na talerz. Dodać oliwki, na wierzch położyć plaster fety. Całość polewam sosikiem : Kilka łyżek oliwy, łyżeczka octu balsamicznego, zioła - najlepiej wlać do małego słoiczka i energicznie wstrząsnąć.