Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna
Odsłon: 14885
Polecam.
Odsłon: 478
Szybka i smaczna
Odsłon: 14885
Polecam.
Odsłon: 478
Składniki
Piersi z kaczki pokrój na porcje jednakowej wielkości (po ok. 5 dkg). Posól je i dopraw pieprzem. Na patelni rozgrzej smalec i krótko podsmaż na nim kawałki piersi. Następnie przełóż je na talerz i wstaw w ciepłe miejsce, aby doszły.
Kapustę i marchew oczyść. Pokrój ją w kawałki, a marchewkę "baby" zostaw w całości. Odpowiednią ilość wody w garnku dopraw i solą. Zagotuj, a następnie rozpuść w niej masło. Wsyp do wrzątku warzywa i gotuj przez 4-5 minut.
Odcedż warzywa i rozłóż je na talerze. Na warzywach rozłóż kawałki kaczki i zalej wszystko wysmażonym sosem. Podawaj natychmiast.