Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikle są o wiele delikatniejsze od korniszonów,,,,
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 633
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 633
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na podłuzne paseczki, usuwamy z wnetrza pestki, i układamy pionowo w soiku.
Robimy zalewę : 1 litr wody, dodajemy 1 łyżkę soli,2-3 łyżki cukru, 7 łyżek octu, przyprawy, 2 ząbki czosnku, cebulę pokrojoną w talarki, i marchew pokrojoną w paski.Zalewę gotujemy do 5 min..Studzimy .Zalewamy pikle, zakręcamy wieczka i pasteryzujemy przez 10 minut.